Pompoenen, bloemblaadjes en plezier

Fijne maandag lieve vrienden. Het is Monday Morning Blooms met mijn vrienden Lidy, Mary en Shirley!

Vaak zijn de geneugten en zegeningen van het leven te vinden in de eenvoudige schoonheid van de dingen die mij in het dagelijks leven omringen. Ik hou zo van oktober, en het was erg leuk (ondanks een beetje werk) om mijn herfstfavorieten, pompoenen en bloemen bij elkaar te brengen … en wat is een betere plek dan in de tuin! Ik hoop dat je ontspannend plezier zult vinden als je met me meedoet voor pompoenen en bloemblaadjes!

“Met heel mijn hart zoek ik u; laat mij niet van uw geboden afdwalen!”
Psalm 119:10

“Ik zou liever op een pompoen zitten en alles voor mezelf hebben, dan op een fluwelen kussen te zitten.”
~Henry David Thoreau

De mooie links van mijn vrienden staan ​​onderaan dit bericht.

Wat zou de herfst zijn zonder pompoenen? Een paar weken geleden bezochten RM en ik een boerderij met een enorme oogst pompoenen… elke denkbare maat en kleur. Je kunt zien dat ik er een paar mee naar huis heb genomen! Heb je al geraden dat ons thema voor deze editie van Monday Morning Blooms pompoen(en) is?

Omdat ons thema pompoen is en ik een overvloedige voorraad heb, was het de natuurlijke keuze als bloemenvat. Ik sneed de steel korter zodat nat steekschuim eraan zou hechten en op zijn plaats zou blijven. Dit is een eenvoudigere methode dan de bovenkant eraf te snijden en al het vlees aan de binnenkant te verwijderen, en laat de pompoen ook intact voor ander gebruik. Een bezoek aan Deep Roots Flower Farm leverde prachtige herfstdahlia’s en zonnebloemen op. Ik voegde wat bloemen en stengels toe uit mijn afnemende tuin … hortensia’s, celosia, zonneschijnligustrum en blush nandina.

Ik was bijna vergeten te vermelden dat er fazantenveren aan de herfstmix zijn toegevoegd!

De tuin is altijd mijn eerste keuze om een ​​tafel te dekken en de herfst is het perfecte seizoen!

Licht verontruste opladers rusten op oranje gevlochten placemats, terwijl pompoenkleurige dinerborden pompoensaladeborden bevatten.

Naar mijn mening vereist de herfst het bakken van pompoenbrood. We waren nog maar een paar jaar getrouwd toen we een roadtrip maakten naar Montana. Op onze rit naar huis stopten we in Colorado Springs om de oudtante en oom van RM te bezoeken. Tante Teen was een geweldige kok. Ze stelde me voor aan haar heerlijke pompoenbrood. Ik gebruik nog steeds het recept van tante Teen, en hoewel mijn Renaissance-man geen fan is van pompoen, is hij dol op dit brood!

“Het leek alsof de wereld bedekt was met een schoenmakerskorst van bruine suiker en kaneel.”
~Sarah Addison Allen

Ik dacht dat het tijd was om de driewielige fiets tevoorschijn te halen om als steun voor meer pompoenen te gebruiken!

De zwarte achtergrond van de platen was buiten niet goed te fotograferen. Elk van de Williams Sonoma-borden heeft een ander pompoenstilleven.

We hebben geen Home Goods in onze stad, maar geweldige verrassingen zijn vaak te vinden bij onze lokale TJ Maxx. Het pompoentafelkleed was een paar jaar geleden zo’n vondst. Het glaswerk is een oude favoriet van mij.

Koperen bestek lijkt bij de herfst te passen. Pompoen servetringen houden een paar van twee servetten vast.

“Het was een prachtige heldere herfstdag, met lucht als cider en een lucht zo blauw dat je erin zou kunnen verdrinken.”
~Diana Gabaldon

Bezoek zeker elk van de onderstaande links voor prachtige bloementherapie en heerlijke pompoeninspiratie!

Maria ~ Thuis is waar de boot is

Shirley ~ Housepitality-ontwerpen

Lidy ~ FransTuinHuis

Dank u voor uw bezoeken en gracieuze opmerkingen. Ik wens je een helderblauwe lucht, met lucht als cider, en geroosterde marshmallow-avonden!

Koppelen met:
Stukjes tijdverdrijf, Tussen dutjes op de veranda, Katherines Corner, Volg het gele bakstenen huis,
Genade schenken,Het leven en Linda